Longan एक उष्णकटिबंधीय फल हो जुन दक्षिणपूर्व एशियाको मूल निवासी हो। यो लिची फलसँग नजिकको सम्बन्ध हो र यसको मीठो र रसदार स्वादको लागि परिचित छ। लङ्गन फल सानो र गोलो हुन्छ, पातलो, खैरो-पहेँलो वा ट्यान छालाको साथ, जुन भित्रको पारदर्शी, रसदार मासुलाई सजिलै बाहिर निकाल्न सकिन्छ।
ताजा लोङ्गनको भित्र सामान्यतया सेतो वा थोरै पारदर्शी हुन्छ, र यसमा अंगूरको समान बनावट हुन्छ। यो मीठो र स्वादमा थोरै पुष्प छ, ट्यान्जिनेसको संकेतको साथ। धेरै मानिसहरू ताजा लोन्गानको स्वाद स्फूर्तिदायी र स्वादिष्ट हुन खोज्छन्।
ताजा लोङ्गन चयन गर्दा, बलियो र निर्दोष छाला भएका फलहरू खोज्नुहोस्। मोल्ड, नरम दाग, वा क्षतिको कुनै पनि संकेत भएका फलफूलहरू नदिनुहोस्। Longan प्रायः गुच्छा वा क्लस्टरहरूमा उपलब्ध छ, र यो मोटा र समान रूपमा पाकेको छनौट गर्न उत्तम छ।
ताजा लोन्गनको आनन्द लिनको लागि, केवल छालाको बोक्रा हटाउनुहोस् र भित्रको बीउ हटाउनुहोस्। फललाई जस्तै खाइन्छ, वा थप मिठास र स्वादको लागि फल सलाद, डेसर्ट, वा पेय पदार्थहरूमा थप्न सकिन्छ। Longan पनि सामान्यतया एशियाई व्यञ्जन मा प्रयोग गरिन्छ, विशेष गरी मीठो सूप र डेसर्ट मा।
ताजा लोङ्गन अत्यधिक नाश हुने छ र यसको गुणस्तर कायम राख्न तुरुन्तै उपभोग गर्नुपर्छ वा फ्रिजमा भण्डारण गर्नुपर्छ। यो मौसमी फल हो, सामान्यतया गर्मी महिनाहरूमा काटिन्छ। जे होस्, तपाईले आयातित Longan वा संरक्षित Longan उत्पादनहरू फेला पार्न सक्नुहुनेछ, जस्तै सुकेको Longan वा डिब्बाबंद Longan, वर्षभरि केही बजारहरूमा।
Post a Comment